Elleboogklachten

Elleboogklachten komen in vele vormen. De meest voorkomende klachten zijn de tenniselleboog en de golfers elleboog.

In het geval van een tenniselleboog is een aandoening waarbij de pezen aan de buitenzijde van de elleboog pijn doen. Vaak heeft dit te maken met een overbelasting maar kan ook andere oorzaken hebben.

De naam tenniselleboog doet vermoeden dat dit vooral bij tennissers voorkomt, dit is echter niet het geval. Meestal is dit het gevolg van repeterende werkzaamheden. Zoals kantoorwerk of kluswerk.

Een veel minder vaak voorkomende klachten is de golferselleboog. Dit is een aandoening waarbij de pezen aan de binnenzijde van de bovenarm pijnlijk zijn. De oorzaken hiervan zijn zeer uiteenlopend.

Recente wetenschappelijke studies tonen een relatie aan tussen klachten van de elleboog en de nek. Het is daarom erg belangrijk dat ook de nek goed onderzocht wordt alvorens de elleboog behandeld wordt.

 

Hoe voorkom ik klachten aan de elleboog?

Voorkom een overbelasting door:

 De juiste techniek toe te passen bij het sporten

  • Het juiste (sport)materiaal te gebruiken
  • Een goede warming up te doen
  • Juiste houding innemen bij langdurig kantoorwerk
  • Electrische schroevendraaier gebruiken

 

Behandeling bij de fysiotherapeut

Een belangrijk onderdeel van de behandeling bij de fysiotherapeut is het vaststellen van de oorzaak van de klachten. Een goed lichamelijk onderzoek is van groot belang. In het geval van een overbelaste pees zijn frictie technieken erg belangrijk. Er wordt dan gebruik gemaakt van ‘de eindhovense Van der Ven methode’. Dit is een pijnlijke maar zeer doeltreffende diepe massage techniek op de aangedane pees. Hierbij zijn klachten van de tennisarm over het algemeen binnen 4-6 behandeling genezen.

<h2><a href="tel:0433117540">Bel nu: 043 311 75 40</a></h2><br><!-- [et_pb_line_break_holder] --><h2><a href="mailto:Info@fysioamby.nl">info@fysioamby.nl</a><h2>

FysioAmby
Laurierhoven 30
6225 GA Maastricht