Knieklachten

Oorzaken van knieklachten

De knie kent een groot aantal mogelijke oorzaken voor het ontstaan van pijn. Enkele voorbeelden zijn reumatoïde artritis, artrose, overbelasting, ontsteking.

Een veel voorkomende vorm van knieklachten zijn ‘patellofemorale klachten’, dit geeft pijnklachten aan de voorzijde van de knie en heeft in veel gevallen te maken met een onbalans in de krachtverdeling van de bovenbeenspieren. Dit komt vaak voor bij hardlopers of fietsers.

Een andere vorm van pijnklachten aan de knie heeft te maken met de overbelasting van de kniepees. De pijn wordt dan veroorzaakt door een ontsteking aan de kniepees.

Bij artrose is er sprake van het slechter worden van het kraakbeen. Waardoor de knie, stijf, pijnlijk en ontstoken aan kan voelen.

Behandeling

Bij de fysiotherapeut bestaat de behandeling voornamelijk uit het versterken van de beenspieren en het zo soepel mogelijk laten bewegen van het gewricht. In 80% van de gevallen geeft dit een goed resultaat, bij de overige gevallen dient te worden doorverwezen naar een medisch specialist.

Wat kunt u zelf doen?

Indien u merkt dat uw knie ontstekingsverschijnselen vertoont, doet u er goed aan zich aan de RICE methode te houden:

R: Rust, neem pauze van sportieve activiteiten en laat de knie rusten

I: ijs, gebruik een ijspakking of koude compress om de pijnklachten te verlichten

C: compressie, door middel van een bandage, dit kan zwelling tegen gaan en extra steun geven aan het gewricht.

E: elevatie, leg uw been iets hoog, zodat het vocht uit het been weg kan. De regel hierbij is dat de knie hoger dient te liggen dan uw hart.

Maak een afspraak bij een gespecialiseerde fysiotherapeut voor persoonlijke adviezen en instructies om zo snel mogelijk uw activiteiten weer te hervatten.

<h2><a href="tel:0433117540">Bel nu: 043 311 75 40</a></h2><br><!-- [et_pb_line_break_holder] --><h2><a href="mailto:Info@fysioamby.nl">info@fysioamby.nl</a><h2>

FysioAmby
Laurierhoven 30
6225 GA Maastricht