Hoofdpijn

 

Een veel voorkomende oorzaak van hoofdpijn is spanning in de nekspieren. Ook komt het regelmatig voor dat hoofdpijn gerelateerd is aan de structuren in de nek zoals de gewrichten.

Heeft u volgens de dokter last van Migraine, ook dan kunnen de structuren van de nek hier een belangrijke rol in spelen.

Deze vormen van hoofdpijn gaat vaak gepaard met nekpijn en worden in het hoofd aan de achterzijde waargenomen met een uitstraling naar voren. Een veel gehoorde klacht daarbij is een gespannen, pijnlijk gevoel boven de ogen of op de slaap.

 

 

De hoofdpijn kan in dit geval toenemen bij bewegingen van de nek of het hoofd, dit gaat vaak gepaard met een onvermogen om te bewegen. Dit kan worden veroorzaakt door een blokkade in de nek, dit betreft dan een van de bovenste nekwervels. Lange tijd in dezelfde houding zitten of werken is vaak een provocerende factor.

Duizeligheid is een klacht die samen kan gaan met deze vorm van nekpijn en hoofdpijn. Hierbij is ook sprake van een verminderde bewegelijkheid van de nekwervels, wat leidt tot een verminderde waarneming van de positie in de ruimte, met duizeligheid tot gevolg.

 

 

 

 

 

Behandeling

Fysiotherapie of Manuele therapie is een veel voorgeschreven oplossing voor dit soort klachten. De behandeling begint met een onderzoek van de bewegingsmogelijkheden van de nekwervels en spieren in de nekregio. Daarnaast wordt er gekeken naar de houding en eventuele scheefstanden in bekken of voeten.

Afhankelijk van wat er gevonden wordt in het lichamelijk onderzoek zal een behandelplan worden opgesteld. Vaak is dit een combinatie van oefeningen, technieken om de nek soepeler te laten bewegen en massage om de spieren te ontspannen.

 

 

 

<h2><a href="tel:0433117540">Bel nu: 043 311 75 40</a></h2><br><!-- [et_pb_line_break_holder] --><h2><a href="mailto:Info@fysioamby.nl">info@fysioamby.nl</a><h2>

FysioAmby
Laurierhoven 30
6225 GA Maastricht