Schouderklachten

Wat veroorzaakt schouderklachten?

Er zijn een aantal factoren die bijdragen aan klachten van de schouder. De meest voorkomende oorzaak is een peesontsteking van de rotator cuff spieren. Dit zijn kleine spieren rondom het schoudergewricht die verweven zijn met de schouderbanden. Dit heeft vaak te maken met een instabiliteit van het schoudergewricht. Wat ook vaak voorkomt is een “impingement” dit is een beknelling van een pees tussen het schouderdak en de kop van de schouder.

 

 

Ook komt het voor dat schouderklachten eigenlijk uit de nek of arm komen, dit noemen ze dan uitstralende pijn. Hierbij voel je geen toename van klachten bij bewegingen met de arm.

Andere oorzaken kunnen zijn: artrose, slijmbeursontsteking, zenuwbeknelling in de nek. Een frozen shoulder is een aandoening waarbij pezen, banden en spieren stijf worden en het onmogelijk is om te bewegen.

 

Hoe kom ik er weer vanaf?

In het geval van een overbelasting van de pezen is het nemen van relatieve rust een goed advies. De huisarts schrijft vaak ontstekingsremmende middelen voor zoals diclofenac om pijn en ontstekingsverschijnselen te verminderen.

Het doen van eenvoudige schouderoefeningen kan helpen om het gewricht soepel te houden en spieren sterker te maken. De fysiotherapeut helpt u om deze oefeningen op de juiste manier te doen.

<iframe width="854" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/JHgF5qh215c" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>
<h2><a href="tel:0433117540">Bel nu: 043 311 75 40</a></h2><br><!-- [et_pb_line_break_holder] --><h2><a href="mailto:Info@fysioamby.nl">info@fysioamby.nl</a><h2>

FysioAmby
Laurierhoven 30
6225 GA Maastricht