Zenuwklachten

Zenuwklachten zijn erg pijnlijk en een belangrijk signaal van het lichaam dat niet genegeerd mag worden. Zenuwpijn in het bewegingsapparaat komt voor als er druk op een zenuw staat. Een beknelde zenuw geeft pijnklachten in het innerveringsgebied.

Druk op de zenuw komt voor bij langdurige periodes in de zelfde houding zitten. Of door bepaalde bewegingen. Er zijn enkele plaatsen in het lichaam waar een zenuwbeknelling vaker voorkomt doordat de zenuw dicht langs bepaalde structuren moet bewegen. Dit is bijvoorbeeld het geval in de wervelkolom, schouder, pols en knie.

 

Symptomen

Typisch gezien geeft een beknelde zenuw: tintelingen, pijn of een doof gevoel.

Bij een lichte beknelling betreft het vaak tintelingen, een iets zwaardere beknelling treed pijn op. Bij een volledige beknelling valt het gevoel helemaal weg. Ook zwakte in spieren komt dan voor.

 

Behandeling

In het geval van een volledige beknelling van de zenuw in de rug kan het noodzakelijk zijn acuut medische hulp te zoeken. Symptomen zijn dan incontinentie en uitval van gevoel aan de binnenzijde van het bovenbeen.

In de overige veel vaker voorkomende gevallen van pijnklachten of tintelingen in de armen of benen bent u enorm geholpen met ‘neurodynamische’ technieken uitgevoerd door een manueel therapeut.

Bij FysioAmby is dit een van de specialiteiten die we aanbieden. Neem dus vooral contact met ons op indien u vermoed dat er sprake is van een beknelde zenuw.

<h2><a href="tel:0433117540">Bel nu: 043 311 75 40</a></h2><br><!-- [et_pb_line_break_holder] --><h2><a href="mailto:Info@fysioamby.nl">info@fysioamby.nl</a><h2>

FysioAmby
Laurierhoven 30
6225 GA Maastricht