Rugklachten

Klachten hebben van de rug is erg vervelend, het vormt namelijk de basis voor bewegingen van het hele lichaam.

Bij rugklachten is het van belang hier niet te lang mee te blijven lopen omdat de kans op het ontwikkelen van chronische rugklachten aanwezig is.

6 Tips van onze rugspecialist om rugklachten te verlichten

  1. Doe het rustig aan maar ga niet in bed liggen

Verschillende studies tonen aan dat bedrust een voorspeller is van een grotere pijnbeleving dan zonder rust.

  1. Blijf actief

Bewegen is het beste medicijn voor rugklachten. Het advies luid dan ook, blijf zo actief mogelijk, waarbij het maken van een stevige wandeling een goed plan is.

  1. Denk aan je houding

Door op de juiste manier te bukken en te tillen kun je een hoop ellende voorkomen. Ook je houding tijdens werkzaamheden kunnen een grote invloed hebben op de rug- of nekklachten.

  1. Bezoek een specialistische fysiotherapeut

Het is essentieel om een persoonlijk oefenplan op te laten stellen om met rugklachten om te gaan. Het oplossen van rugklachten vergt een persoonlijke aanpak. Zo heeft de een baat bij verstekende oefeningen en een ander juist aan het verbeteren van de flexibiliteit van de rug.

  1. Gebruik zo min mogelijk een brace

Het kan verleidelijk zijn om bij rugklachten een brace te gebruiken om de spieren te ondersteunen. Dit is echter alleen verstandig bij heel zwaar tilwerk, gebruik zelfs dan de brace niet meer dan 15 minuten. Bij langdurig dragen van een brace worden de rug en buikspieren verzwakt waardoor ze steeds minder steun kunnen geven.

  1. Gebruik warmte of kou

Uit onderzoek blijkt dat er geen verschil is in het gebruik van warmte of kou. Het advies is dan ook om te gebruiken wat prettig voelt, zolang de huid maar beschermd is.

 

Onze rug specialist is fysiotherapeut, manueel therapeut en dry needling therapeut. Deze therapeut heeft de afgelopen jaren uitsluitend mensen met rug en nekklachten behandeld en mag zich dan ook specialist noemen op dit gebied. Door gebruik te maken van technieken uit de fysiotherapie, manuele therapie en dry needling biedt dit de optimale behandeling voor uw rug en/of nekklachten.

 

FysioAmby
Laurierhoven 30
6225 GA Maastricht